sunnuntai 11. toukokuuta 2014

Ylösnouseminen

Ok otsikko hieman hämää, ihan vaan aikainen herätys kyseessä!! Edellisenä iltana Esan kanssa käytiin komiassa kelissä kokeilemassa iltasyöntiä kotivirralla. Essi kaksi 50cm paikkeilla olevaa taimenta käytti rannassa ja minä sain pyytää tyhjää. Pois lähtöä tehdessä sovittiin että eikös myö käydä aamusyönti kokeilemassa...

Aamulla keli ei ollut illan veroinen eli nyt nakkeli vettä ja tuuliainen puhalteli. Tästä huolimatta 06.00 autot parkkiin, kamat kasaan ja kalalle. Hetki kerettiin pelipaikalla viettämään ennen kuin näkyi ensmäinen ajojahti pinnassa, pikkukalat sai kyytiä. Välistä pienempiä taimenia kävi pintomassa pitkin virtaa. Muutaman heiton jälkeen isohkossa tinselissä tuntui nykäsy, vaan eipä koukun kohtaan osunu. Tästä alkoi se perhojen vaihtelu rumba. Millon oli isoa ja värikästä yms. siiman päässä (ei pinkkiä ikinä, eikä tuu)!!

Vajaa tunti oli kulunut tuosta nykäsystä kun siiman päähän sujahti samainen pikkutinjetti millä edellisen ison (mitallisen siis) olin saanut. Olikohan toinen heitto apajille ja siima kiristy. Tuntui raskaampi nykäsy ja samalla kala pomppas korkeelle. Ensi reaktio oli notta ompa tumma ja vastarannalta Essi huuteli että ohhoh taitaap olla isompi, tuunko haavimaan, apu kelpas:)

Parin syöksyn jälkeen kala rauhoittu ja sain sitä kelailtua lähemmäksi rantaa. Tässä vaiheessa alkoi se "en tuu" eli kuono kohti pohjaa kun yritti pumpata haavimisetäisyydelle. Tovin päästä päästiin toteamaan että juhannuksena palaa koskihaavit ja hankitaan sit sellaset mihin mahtuu nykyisen alamitan rikkovat kalat ilman noitumisia. Muutaman yrityksen jälkeen Essi onnistui miltei mahdottomassa tehtävässä eli jollain ihmeellä kaveri kalan havaksen pohjalle taiteili, Tällä kertaa haavissa huilasi 66cm ehjäeväinen komia taimen!!!


Kylhän se kai niin on että perholla on väliä eli laitetaas tohon alle kuvaa, mistä miltei saa käsityksen millaisesta sudista kyse. Pituutta tuolla on vajaa 7 cm... Täytynee nuita kai muutama sitasta pahan päivän varalle.


3 kommenttia:

  1. Onpahan melkoinen aloitus kesälle. Blogikin alkaa päivittäisillä rekordi-merkinnöillä.

    VastaaPoista
  2. "(ei pinkkiä ikinä, eikä tuu)!!" Täytyy kyllä tässä välissä tunnustaa, että kyllä minä nakkelin jopa pinkkiä tinseliä ;)

    VastaaPoista
  3. Saa perhossa herkästi pinkkiä olla, mut tosi vähän:)

    VastaaPoista