lauantai 17. toukokuuta 2014

Välillä rennosti

Kun nyt kerta satun veneen omistamaan, niin päätettiin kaverin kanssa kokeilla välillä ns. "rentoa kalastamista", eli eikun uistelemaan. Kelihän oli niin parasta mitä voi, +20 ja vaimeaa tuulta. Toki tuo vaimea tuuli oli vaan rannassa, kyllä tuolla isolla selällä tuli välillä rantaan ikävä.

Kuhaahan me lähinnä läksimme kokeilemaan, mutta eipä tuolla ollut kuin kiusalliset poranokat hanakkana. Puolen tunnin uistelun jälkeen oli touhu 10 minuuttinen. Veneessä kävi 3 kpl:tta sellasia kilosia luupäitä ja tais siinä välillä jokunen muukin vapa heilahtaa (piru kun niitä on niin monta, niin vaikia kaikkia aina seurata).

Parin pohjakosketuksen ja niistä aiheutuneiden "votsien" jälkeen (myös yksi katkennut vapa??) katsottiin paremmaksi laittaa vavat nippuun ja siirtyä muihin hommiin, eli kaljalle.Oheisella kalustolla mennään taas tuleva kesä kuhan perässä. Pientä hienosäätöä pitää toki aina olla, mm. sivukaiteessa olevat putket tahtovat vielä pyöriä vaikka kuinka olis jesaria alla. Siinäpä sen näkee, että ei se jeesuskaan aina auta, varsinkaan näissä kalahommissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti