perjantai 9. toukokuuta 2014

Kotivirralla

Ei tänäänkään merta edemmäs kalaan eli piipahdus kotivirralla. Viikolla heitetty reissu olikin puhdas nolla siispä tänään toiset konstit. Jälkiviisaana hyvä sanoa notta kannatti. Tällä kertaa jäi synkät tipit ja muut upponarut kokonaan matkasta poikkeen...

Penkan äärelle sitomaan kohtuu kookas surffilauta siiman päähän. Pari tyhjää uittoa lähimmän ottipaikan yltä ja kattos, olihan siellä joku! Ensmäisellä imasulla ei toivottua tulosta. Toinen heitto samaan paikkaan ja surffiin vauhtia, eka pyörähhys huti, mut samantein uusi yritys ja tällä kertaa kala kiinni. Hienoisen väännön jälkeen rannassa piipahti irroiteltavana 53cm kirkas eväleikattu taimen. Kiitos, kumarrus, elvytys ja takaisin uimaan.


Siis pinturikala, olihan se pakko het muille Narreille ilmootella... No hommat jatku eli himppu etäämpänä olevaa ottipaikkaa heittämään. Muutaman varovaisemman uiton jälkeen taas perhoon vauhtia ja samantein kala pyörähti, mut reilusti huti. Sen verta isot rinkulat jäi tyyneen veteen että tällänen vähemmän kouluja käynyt hoksas jotta parempi kalahan siellä. Anna paikan rauhottua, sanotaan monessa opuksessa. No juu näin tein eli pari heittoa muualle, tyhjää... Perhon vaihto siis tinseli narun päähän, puhelimeen vastailua jne. Äkkiä perho sinne missä pyörähti ja samantein kala kiinni. Tämäpäs otti ja alkoi vääntää tosissaan. Joutui jo hipasemaan kelan jarruun lisää pitoja. noin 10 minuuttia siinä väännettiin ees takas ja vauhtia riitti, niin rannalla kuin pinnan alla. Hissuksiin alkoi kala väsyä ja sain taluteltua rantaan. Äkkiä vapaa vasten mitta ja jep 60cm merkin ylitys. Pikainen vilkaisu ympärille ettei kukaan näe ja nopea tuuletus päälle... Rannassa makasi 65cm kirkas taimen ja eväleikattu tämäkin.


Tähän oli enemmän kuin hyvä lopetella tällä kertaa. Pikainen piipahdus kotona ja sen jälkeen paikalliseen putiikkiin hakemaan kaatoryyppy tarpeet, näkisin että parempi tämä puoli hoitaa himppu myöhään kuin laisinkaan:)

Eiköhän näillä loppukauden kaatoryypyt hoitune!?!?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti